Amaury Molle en zijn co-piloot Thomas Walbrecq zijn de Belgische RGT-Kampioenen van 2023!

IMG
Watermerk BRC
27/09/2023

Het was tijdens de East Belgian Rally in Saint-Vith dat de bemanning deze zaterdag het nationale RGT-kampioenschap veiligstelde, dankzij een nieuwe overwinning, hun derde op rij, en het vijfde opeenvolgende podium van dit seizoen, waardoor ze bovenaan het algemene RGT kampioenschapsklassement staan!

Het is een sportieve uitdaging die Amaury Molle aan het begin van het jaar aanging met officiële steun van AlpineCentre Gent en bandenfabrikant MRF Tyres, en hij heeft briljant succes geboekt!

Amaury Molle (Piloot):  “Ja! We hebben het gedaan! Deze kampioenstitel is een echte voldoening na al het werk dat we tot nu toe hebben verricht! Het heeft voor mij veel waarde, omdat het een primeur is voor Alpine in België en ook voor MRF Tyres!”

Inderdaad, een ALPINE A110 RGT was nooit eerder bekroond! Maar dat is niet alles; het is ook de eerste titel in België voor MRF Tyres!

Amaury Molle (Piloot):  “Het is een echte voldoening om hier in Saint-Vith de titel te winnen, vooral met een nieuwe RGT-overwinning… 9 jaar na mijn eerste kampioenschap, dat ik destijds in RC5 won! Deze trofee is ook een succes dat volgt op verschillende jaren van ervaring in internationale programma’s waar ik deel van uitmaakte! Deze dubbele officiële steun met Alpine en MRF Tyres was voor mij een geweldige kans om zowel een automerk als een bandenfabrikant te promoten. Dus deze overwinning is een bekroning! Dank aan al mijn partners voor hun samenwerking in de loop der jaren! We zijn de Belgische RGT-kampioenen van 2023!”

Thomas Walbrecq (Co-driver): “Blij dat we bijna het hele seizoen foutloos hebben kunnen presteren, de RGT-titel is een mooie beloning voor het harde werk van het team, onze naasten en onszelf. Nu is het tijd voor nieuwe avonturen!”

Frank De Tant (ALPINE Centre Gent): “Als ALPINE Centre Gent zijn we natuurlijk fiere sponsor om dit mede mogelijk te maken. Alpine blijft een naam die verbonden is met de rallysport. En als we even nostalgisch mogen worden dan zien we dat, net zoals 50 jaar geleden, nog steeds dezelfde Alpine-waarden van toen de sleutel tot het succes zijn vandaag: lichtheid en wendbaarheid van de Alpine A110. In de handen van Amaury en Thomas konden we geen beter duo voorstellen om dit kampioenschap te realiseren. Proficiat aan hen en het hele team!”

Louis Chazel (Team manager Chazel Technologies): “Opnieuw een prachtige race voor Amaury, Thomas en de Alpine A110 RGT in België! Op deze zeer specifieke wegen wist Amaury het volledige potentieel van de auto te benutten, waardoor hij uitstekende resultaten behaalde. Een foutloze prestatie sinds het begin van het seizoen die al het harde werk van het team beloont.”

Het is vermeldenswaard dat dit de tweede nationale categorie-titel is die Amaury Molle heeft gewonnen, na zijn overwinning in 2014. Sindsdien heeft hij kilometers afgelegd in ERC en WRC met succes, waaronder een 3e plaats in de Junior ERC en ook een 3e plaats in 2-wielaandrijving in het Europese kampioenschap! Amaury Molle is voor de tweede keer Belgisch kampioen, dit seizoen in RGT en voorheen in RC5.