Vincent Verschueren: “Een moeilijke wedstrijd…”

SEZ(KL)
Watermerk BRC
21/05/2024

Vincent Verschueren en Jasper Vermeulen reden de Citroën C3 Rally2 van Team Godrive afgelopen weekend naar een vijfde plek in de Sezoensrally, nadat de wisselende weersomstandigheden er een erg uitdagende wedstrijd van maakten.
Zoals alle toppers was ook Vincent Verscheuren al op donderdag van de partij in Bocholt voor de shakedown. Door de weersomstandigheden kregen de onverhardstroken het flink te verduren en dat zorgde voor een extra uitdaging. “Het was voor het eerst dat ik daar in die omstandigheden reed”, vertelt Vincent. “We wisten meteen dat het een moeilijke editie zou worden. Het gevoel op de shakedown was nooit helemaal zoals het hoorde te zijn. Het parcours veranderde ook erg snel door de vele passages, dus het was moeilijk om echt veel te gaan proberen met de afstellingen.”
Ook zaterdagmorgen lag het parcours er erg verraderlijk bij. “Op de eerste proef heb ik erg veel geluk gehad, want na een kilometer gingen we rechtdoor en zaten we bijna vast”, gaat Vincent verder. “We waren dus meteen op achtervolgen aangewezen. Naarmate de wedstrijd vorderde hebben we de afstellingen nog wat kunnen verbeteren, maar de tijden volgden niet echt. We zaten niet dicht genoeg bij de eersten. Op het einde zat ik nog in een leuke strijd verwikkeld met Charles Munster. Het doel was om hem nog achter mij te houden, maar na een tijdrovende spin op KP Veldhoven moest ik de rol definitief lossen.”
Na een tumultueuze slotronde, waarbij Cherain nog lek reed en Verstappen van de baan ging, veroverden Vincent en copiloot Jasper Vermeulen uiteindelijk nog een vijfde plek. “Op zich is het resultaat hetzelfde als in de Rallye de Wallonie, maar het gevoel is niet te vergelijken. Daar konden we op de slotdag meestrijden met de koplopers, maar dit was hier niet het geval.”
Vanaf nu gaat het voor Team Godrive in één rechte lijn richting de Ypres Rally. “Wedstrijden zullen we normaal niet meer rijden, maar we willen wel graag nog een goede testsessie afwerken met de ondersteuning van een ingenieur. Op die manier hopen we volledig klaar te zijn voor de grote afspraak in Ieper”, aldus Vincent Verschueren.