Tom Boonen: “In 2024 willen we onze ervaring omzetten in resultaten”

BERT(TiDa)
Watermerk BRC
31/12/2023

Tom Boonen en zijn copiloot Erwin Mombaerts debuteerden dit seizoen in het Belgisch kampioenschap rally, eerst met een Lancia Delta Integrale en vervolgens met een Skoda Fabia R5 van BMA. In 2024 staan ze opnieuw aan de start, deze keer met een Skoda Fabia RS Rally2 van PTR.

Naast wielrennen heeft Boonen al jaren een voorliefde voor alles wat met snelheid te maken heeft. Nadat hij enkele jaren geleden zijn debuut maakte in het circuitracen, stapte hij begin dit jaar over naar de rallysport. Na twee wedstrijden te hebben gereden met een Lancia Delta, koos hij voor een oude Skoda Fabia R5 om de stiel te leren. Na één leerjaar voelt Boonen zich klaar voor de volgende stap.

“Ik heb een mooi en leerrijk jaar achter de rug bij BMA en ben Bernard Munster en zijn team dankbaar om mij volledig in te wijden in de rallysport”, zegt Tom Boonen. “Ik voel mij klaar voor de volgende stap in mijn carrière. Ofwel zou ik van merk veranderen, ofwel zou ik het merk trouw blijven en voor een evolutie kiezen. Ik heb voor de laatste optie gekozen.”

Bij Pieter Tsjoen Racing krijgt Boonen de kans om zijn carrière verder te zetten onder de vleugels van achtvoudig kampioen van België Pieter Tsjoen die zeer nauwe banden heeft met Freddy Loix. Die laatste kende in het tweede deel van zijn carrière veel succes met de Skoda Fabia. “Bij PTR-racing is er veel kennis aanwezig”, vervolgt Boonen. “Pieter en Freddy kennen de wagen door en door, hebben veel ervaring en contacten. Ik heb er lang over nagedacht en deze stap lijkt mij de juiste. Het is een totaalpakket van de wagen en de kennis van die wagen. De Skoda Fabia is een zeer degelijke auto die past bij mijn rijstijl. Ik ga nu rijden met een evolutie van de evolutie. De RS Rally2 heeft dit jaar heel veel bewezen. Was 2023 een ontdekkingsjaar, dan wordt 2024 het jaar waarin ik de ervaring wil omzetten in resultaten.”