PJM Cracco de snelste bij de GT’s

Omloop(KrSt)
Watermerk BRC
08/09/2023

Brecht Lavaert stapte in extremis over van zijn BMW naar een Porsche 997 GT3, meer bepaald de wagen waarmee Marvyn Henrard begin dit seizoen furore maakte in het BRC. Voor Lavaert werd het een geslaagde eerste kennismaking: “Wat een geweldige machine! Ik heb echt genoten van de power en van het machtige geluid, maar we hadden nog niet genoeg kilometers in de benen. Ik heb de auto tijdens de wedstrijd ontdekt.”

Gunther Monnens kende een erg ongelukkige wedstrijd. Nadat de motor vrijdagavond in de file naar de eerste proef al warm liep, moest hij al 9 minuten later starten. Daarna tikte hij op de Zoning bij het inhalen van een tragere deelnemer een boordsteen aan. De ophanging achteraan brak. Zaterdag klokte Monnens, na een nachtelijke herstelling die om 3h klaar was, weer toptijden, maar het klassement was verkeken.

Vooraan leek Tuur Vanden Abeele het laken naar zich toe te trekken met zijn nieuwe aanwinst, de ex-Lefevere Porsche 997 GT3, maar toen het droger werd nam Pieter-Jan Michiel Cracco de leiding over. Cracco Jr stuurde de 991 GT3 naar een mooie overwinning in zijn thuisrally. “Het is altijd plezant om in eigen streek te rijden en winnen maakt het nog mooier. Ik was zelf verrast dat we zaterdag de snelste tijden konen rijden. Ik ben heel blij met deze eerste zege in GT,” lachte PJM.

Henri Schmelcher was terug van de partij met zijn 991 GT3. Hij stuurde zijn Porsche naar de derde plaats.