Jos Verstappen gaat vol voor winst in Oost-België

Omloop(KaLe)
Watermerk BRC Masters
25/09/2024

Met de East Belgian Rally, verreden in en om Sankt-Vith, staat zaterdag de voorlaatste manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship op het programma. Bij de piloten van 50+ is het niet ver zoeken naar de naam van de favoriet. Jos Verstappen heeft dit seizoen bewezen dat hij op elk parcours mee kan strijden voor de algemene overwinning, tussen het jonge geweld. Telkens was hij ook de snelste “Master”, maar het leverde slechts drie overwinningen op, want evenveel keer ging het in de slotfase nog mis.
In Oost-België was de vroegere F1-coureur vorig jaar al de snelste, na een adembenemende eindsprint tegen Cédric Cherain. In de BRC Master Cup moet hij vooral uitkijken voor Fred Miclotte, die zijn tweede plaats van Ieper wil bevestigen. Richard Pex, derde in de tussenstand, is ook van de partij met zijn Skoda Fabia. Steven Spittaels, vierde in de tussenstand, verdedigt in de East Belgian Rally zijn kansen in de Stellantis Motorsport Rally Cup.
Henri Schmelcher gaat met zijn Porsche 991 GT3 de strijd aan met de snelle BMW’s van de M-Cup, bestuurd door de “Masters” Franky Boulat, Frank Baert en Dany Claesen, maar ook met de Historic-versies van Rainer Hermann, de snelle lokale specialist uit St-Vith, en Olivier Breittmayer. Ook Reiner Feltes (Ford Escort), Dirk Deveux (Ford Sierra) en Historic-kampioen Koen Verhaeghe willen punten scoren bij de Masters.