Fred Miclotte: “Maximaal rijplezier met de Volkswagen Polo GTI Rally2”

fdacefdabe
Watermerk BRC
26/09/2024

Er staat wel degelijk een Volkswagen Polo GTI Rally2 aan de start van de East Belgian Rally, voorlaatste manche van het Belgische rallykampioenschap. Fred Miclotte, voormalig Belgisch kampioen bij de corijders en ondertussen team manager bij SXM, staat voor het eerst aan de start van de East Belgian Rally, aan het stuur van de Polo. Het doel? Zich amuseren!
Sinds dertig jaar zit hij vooral in het rechterzitje van een rallybolide. Fred Miclotte wordt dan ook als één van de beste corijders van het land beschouwd, en heeft ook twee Belgische titels op zijn rijk gevuld palmares staan. Hij is ook nog actief in het wereldkampioenschap, waar hij de nota’s leest voor Jourdan Serderidis.

Naast zijn taak als team manager van het SXM team kruipt deze alleskunner bij gelegenheid ook achter het stuur. Zo staat Fred Miclotte volgende zaterdag met de Volkswagen Polo GTI Rally2 van ‘zijn’ SXM aan de start van de East Belgian Rally, voorlaatste manche van het Belgische rallykampioenschap.

“Ik heb al wedstrijden van het nationale kampioenschap afgewerkt, maar met uitzondering van de Aarova Rally 2023 nooit aan het stuur van de Volkswagen”, legt Miclotte uit. “Maar ik rijd ontzettend graag met deze auto! De feedback van de Polo is enorm, het rijplezier is dan ook maximaal. Ik ben er zeker van dat ik me samen met mijn corijder Nicolas Tjoen op een vloeiend en natuurlijk parcours als dat van de East Belgian Rally ontzettend zal amuseren.”

De 51-jarige Miclotte houdt zijn ambities beperkt. “Ik wil er in de eerste plaats veel plezier aan beleven”, stelt hij. Miclotte zal opnieuw de kleuren van de Belgian VW Club verdedigen, zoals hij eerder al in 2008 deed, aan de zijde van Bernd Casier. “Verder is deze snelle wedstrijd, waar vertrouwen en ervaring een belangrijke rol spelen, helemaal nieuw voor mij. En gezien het niveau van het startveld – met 89 auto’s aan de start, waarvan niet minder dan 14 Rally2’s – moet men niet op mij rekenen om te strijden om een podiumplaats… Ik hoop wel dat ik deel kan uitmaken van de achtervolgende groep. Het zou een mooie manier zijn om nog een keer te tonen dat deze Volkswagen Polo GTI Rally2 een te duchten wapen is en blijft.”

In en rond Sankt Vith worden er zaterdag 12 klassementsritten afgewerkt. De start wordt gegeven om 8u20, de finish is voorzien om 21u15.